Lehto Group (entinen Päätoimija-konserni) on Suomen nopeimmin kehittyvä rakennus- ja kiinteistöalan konserni, joka keskittyy toiminnassaan kehittämäänsä talousohjatun rakentamisen toimintamallin hyödyntämiseen. Vahvan kasvun tuomat henkilöstölisäykset asettavat paineita henkilöstöjohtamiseen ja sisäiseen viestintään.

Sisäisen viestinnän avuksi toteutimme Lehto Groupille intranetin WordPress-sisällönhallintajärjestelmän päälle. Intranet toimii keskitettynä viestintävälineenä konsernin sisällä, jonka avulla pyritään välttämään ikiaikaista sähköpostirumbaa kommunikoinnissa ja viestinnässä.

Verkkopalvelun suunnittelussa kiinnitimme paljon huomioita sen helppokäyttöisyyteen ja esteettömyyteen, joilla pienensimme kynnystä intranetin käyttöönottoon ja sen päivittäiseen käyttöön. Palvelu suunniteltiin päätelaiteriippumattomaksi, koska työntekijöiden skaala on laaja toimistotyöntekijästä työmaan rakennusmestariin saakka. Intranetin lopullinen tarkoitus kun on palvella henkilöstöä paikasta ja ajasta riippumatta. Tämän kokoluokan konsernin päätelaitteiden ja käyttöjärjestelmien kirjo on laaja, joka asetti normaalia korkeammat vaatimukset palvelun toiminnan testaukselle.

Intranet integroitiin asiakkaan AD-tietokantaan, jolloin käyttäjä- ja kirjautumistiedot saadaan peilattua sisäverkosta suoraan palveluun ja päällekkäisten tunnusten käyttö vältetään. Käyttäjätietojen avulla pystyimme tarjoamaan ajantasaisen ja kattavan yhteystietohaun sisäiseen käyttöön, joka osaltaan edistää sisäistä viestintää. Sisäisessä jakelussa olevat avoimet työpaikat tarjotaan integraation kautta ulkoisesta palvelusta.

Konsernin laajuuden vuoksi kehitimme toimipaikka- ja yrityskohtaisen viestintäkanavan. Kanavassa voidaan julkaista artikkeleita kohdennettuna joko koko konsernille, valittuun toimipaikkaan tai valittuun yritykseen. Kohdennetulla viestinnällä minimoidaan käyttäjän vastaanottama kohina (epäolennainen viestintä) ja tiedottaminen helpottuu.

Lehto Groupin intranetillä vältetään siis sisäisen viestinnän sudenkuopat ja maksimoidaan kommunikaation teho isolle käyttäjäjoukolle.

Tutustu Lehto Groupiin.

Koetteko oman viestintänne ongelmalliseksi? Jos vastaat kyllä, niin pirauta meille ja katsotaan miten voimme tehostaa toimintaanne.

Käytettyjä teknologioita:
WordPress

Projant Oy on ostanut Rev Development Oy:n liiketoiminnan 1.10.2017 voimaan tulleella kaupalla. Lue lisää.